Ekm

Okulumuzda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü özel bir ziyaret ile anlam kazandı. Köyümüzün değerli evladı olan Kıbrıs Gazisi Halil İbrahim Çobanoğlu'nun eşine, 18 Ekim 2023 tarihinde saat 12:00’de, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla bir ziyaret gerçekleştirdik.

Bu ziyaret, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel anlam kattı ve vatan sevgisinin ne denli kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Gazi Halil İbrahim Çobanoğlu için yapılan bu ziyaret öğrencilerimizde unutulmaz bir iz bıraktı ve birlik ruhumuzu güçlendirdi. Bizleri güler yüzü ile misafir eden Emine Çobanoğlu'na teşekkür ederiz.

Ekm

Ben Okuyorum, Torbalı Okuyor Projesi kapsamında yapılacak olan okuma saatleri aşağıdaki planlama doğrultusunda uygulanacaktır.

Ekm

Sabahları bedeni canlandırmak, zihni tazelemek ve enerji depolamak için spor egzersizleri ile dersimize başlıyoruz.

Ekm

13 Ekim günü, ''Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü'' olarak belirlenmiştir. Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı Afet risklerinin azaltılması konusunda bilinçlendirmek için “Afete Hazırlık” konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Haz

ÇEDES Projesi Nedir: Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi'dir.

Amaç: Öğrencilerimizin “millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına” ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi kendi yaşantılarında inşa etmiş; akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal  akımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem karneleri öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımı ile saat 11.00'de dağıtıldı. Karne töreninde 5,6,7 ve 8. sınıf düzeylerinde başarılı olan öğrencilerimize belgeleri verildi. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz.

May

Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu tarafından okulumuz sınıflarında "2023 NİSAN AYI" öğrencileri belirlendi. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması, trafik kazalarına dikkat amacıyla her yıl mayıs ayının ilk haftasında ülkemizde "Trafik ve İlk Yardım Haftası" kutlanmaktadır.

Nis

Ahmetli Ortaokulu ve İlkokulu olarak hazırlamış olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri, velilerimizin katılımyla okul bahçemizde 28 Nisan 2023 Cuma günü saat 10.00' da yapılmıştır. Programa katılan velilerimize teşekkür ederiz. Program boyunca çekilen fotografları aşağıdan inceleyebilirsiniz

Nis

15-19 Nisan 2024 tarihlerinde İzmir İnternet Haftasında okulumuzda aşağıdaki etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Nis

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

Nis

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında okulumuz Tiyatro Kulübü öğrencileri hazırlamış oldukları tiyatro oyununu sergiledi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından ilgilyle izlenildi ve beğenildi. Tiyatronun hazırlanmasında ve organize edilmesinde emeği geçen Fen Bilimleri Öğretmeni Eda OKUTAN'a teşekkür ederiz.

Nis

Emniyet Genel Müdürülüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca siber suçların gerçekleşmeden önlenmesi, maddi manevi zararın en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme amaçlı çeşitli faaliyetler yapılması, hedefe uygun içerikler üretilmesi ve eğitimler düzenlenmesi amacıyla “SİBERAY Programı” oluşturulmuş ve faaliyetlerine başlanılmıştır.

SİBERAY Programı, internette yer alan bilgi kirliliğinden, teknoloji, dijital oyun ve sosyal medya bağımlığından, siber zorbalıklardan korunma ve siber dünyada zaman yönetiminden, siber dünyada özel hayatımızın gizliliği ve kişisel verilerimizi ne şekilde koruyabileceğimiz ile yine siber suç olarak adlandırılan Phishing (oltalama), kart kopyalama ve hediye çeki dolandırıcılık yöntemleri gibi başlıkları içeren çocuklarımızın ve ebeveynlerimizin siber dünyada karşılaşabilecekleri tehlikelerden ne şekilde korunabileceklerini ya da bunlardan herhangi biri ile mağdur olunması durumunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine ışık tutan bir farkındalık projesidir.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile koordineli olarak hazırlanmış olan  "10-14 Yaş Grubu Siber Farkındalık Eğitimi" okulumuz öğrencilerine verilmiştir.