Nis

Mrt

15-19 Nisan 2024 tarihlerinde İzmir İnternet Haftası etkinlikleri gerçekleştirilecektir. Yapılacak atölye çalışmaları, konferanslar gibi etkinliklerle, bu haftanın önemi vurgulanacak; akademisyenlerin ve bilişim sektöründen uzmanların katılımıyla "İnternet, Yapay Zeka Ve Gelecek Öngörüleri, Eğitimde Üretken Yapay Zeka, Yapay Zeka Destekli Uygulama Geliştirmede Az Kodlu Çözümler, Üretken Yapay Zeka Eğitimi Nasıl Dönüştürecek? Ve Üretken Yapay Zeka Araçlarının Eğitimde Kullanımı" konularında bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapılacaktır. Bununla birlikte, velilere ve öğrencilere Eğitim Bilişim Ağı – EBA tanıtılarak, içeriklerinden daha geniş kitlelerin yararlanması konularında farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

Her yıl farklı bir ana başlığın işlendiği İzmir İnternet Haftası, 2024 yılında "Eğitimde Üretken Yapay Zeka" teması ile gerçekleştirilecektir.

Mrt

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri içerikli ÖZBAKIŞ dergisinin yayımlanan sayılarını aşağıdaki bağlantılardan inceleyebilirsiniz.

Ock

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin bursluluk hakkından faydalandırılması için yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Ock

"TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” mottosuyla prestijli yarışmalarda yüksek performans sergileyecek teknoloji tutkunlarına 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek. TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Kas

Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi’ gerçekleştirilmiş olup bu proje kapsamında protokol imzalanmıştır. İmzalanan protokol çerçevesinde Türkiye genelinde ‘bağımlılıkla mücadele’ konulu yarışma düzenlenmektedir.

Yarışmaya Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel okulların ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören tüm öğrenciler başvurabilecektir. Başvurular snsg.yesilay.org.tr adresinden yapılacaktır.Yarışmaya Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel okulların ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören tüm öğrenciler başvurabilecektir. Başvurular snsg.yesilay.org.tr adresinden yapılacaktır.

Kas

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlandığı yazı ile Müdürlüğümüze bildirilmiştir. Bu kapsamda okulumuzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" uygulanacaktır. Faaliyet planını yazımız devamında inceleyebilirsiniz.

Ekm

2023-2024 eğitim öğretim yılında okulumuzda "Ben Okuyorum, Torbalı Okuyor" Projesi uygulanacaktır

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda aşağıdaki derslerden Destekleme ve Yetiştirme Kursları açılmıştır. Hangi günlerde derslerinin olduğunu tablodan inceleyebilirsiniz.

Eyl

Eyl

2023 - 2024 Eğitim öğretim yılında okulumuzda aşağıdaki sosyal kulüpler kurulmuştur. Kulüplerin danışman öğretmenleriniz tablodan inceleyebilirsiniz.

Nis

Her yıl farklı bir ana başlığın işlendiği İzmir İnternet Haftası, 2023 yılında "Eğitimde Yeni Teknolojiler" teması ile gerçekleştirilecektir. Etkinlikler Valilik Oluru ile 10-14 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacaktır.